sâmbătă, 12 februarie 2011

Menu de Sf. Valentin 4

Sfântul Valentin, sau Valentin din Terni (latin. Valentinus) este un martir declarat ca sfânt al creştinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna (azi: Terni Italia). El a fost condamnat la moarte şi executat pe 14 februarie 269, din cauza credinţei lui.

 

A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiţi, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). Azi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiţilor. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite şi mai nou şi în statele europene, se fac petreceri si baluri. Îndrăgostiţii îşi fac cadouri.




 Molten Chocolate Liquor Cakes

  

Ingrediente: pentru 5 - 6 portii
100 g ciocolata amaruie

85 g unt fara sare

2   galbenusuri de ou

2   oua

sare

180 g zahar pudra

75 g faina

1   lingura de lichior , pentru fiecare portie
Mod de preparare:
Topiti ciocolata si untul intr-un vas in bain - marine.

Bateti ouale si galbenusurile, cu un pic de sare. Cand se obtine o culoare galbena mai deschisa adaugati ciocolata topita si faina. Amestecati in continuare pana la omogenizare completa.
Ungeti cu unt  5 - 6 forme metalice sau de sticla rezistenta la caldura, cu unt, apoi tapetati cu faina.
Turnati compozitia in parti egale in forme. Turnati cate o lingura de lichior in fiecare cupa si amestecati un pic pentru omogenizare.
Acoperiti formele cu folie de plastic si puneti la rece in frigider pentru aproximativ 1 ora.

Preincalziti cuptorul si puneti formele in cuptor pentru aproximativ 12 - 15 minute.
Scoateti formele din cuptor: prajitura va avea marginile coapte , iar mijlocul va fi moale.
Scoateti prajiturile din forme cu ajutorul unui cutit. Puneti pe farfurii. Deasupra se poate pudra cu zahar si ciocolata rasa. Se consuma imediat.

2 comentarii:

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.