sâmbătă, 12 februarie 2011

Menu de Sf. Valentin 2

Sfântul Valentin, sau Valentin din Terni (latin. Valentinus) este un martir declarat ca sfânt al creştinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna (azi: Terni Italia). El a fost condamnat la moarte şi executat pe 14 februarie 269, din cauza credinţei lui.

A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiţi, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). Azi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiţilor. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite şi mai nou şi în statele europene, se fac petreceri si baluri. Îndrăgostiţii îşi fac cadouri.







Bacon Wrapped Filet Mignon

Ingrediente:
4     bucati muschi de vitel, feliate mai groase

4     felii de bacon afumat

4     catei de usturoi

   sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Taiati cateii de usturoi in 2 si frecati carnea de vitel pe toate partile. 
Adaugati sare si piper dupa gust.
Infasurati muschiul in feliile de bacon si fixati capetele cu scobitori. .
Puneti preparatul pe gratarul preincalzit, la temperatura medie. Tineti 3 - 4 minute si apoi rotiti carnea pentru a se imprima dungile de gratar.
Mai tineti pe gratar inca 3 - 4 minute sa se patrunda carnea.
Lasati muschiul 4 - 5 minute sa se racoreasca, intr-un vas acoperit.
Indepartati scobitorile.
Se poate consuma ca atare sau insotit de un sote de ciuperci cu usturoi sau un sote de morcovi.

Un comentariu:

  1. Ohooooooooooo...ma autoinvit la meniul tau Adi !
    Nu poti rezista la o asemenea bunatate.
    Fetele tale trebuie sa fie foarte fericite ca te au....

    RăspundețiȘtergere

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.