luni, 14 februarie 2011

Menu de Sf. Valentin 3

Sfântul Valentin, sau Valentin din Terni (latin. Valentinus) este un martir declarat ca sfânt al creştinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna (azi: Terni Italia). El a fost condamnat la moarte şi executat pe 14 februarie 269, din cauza credinţei lui.


A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiţi, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). Azi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiţilor. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite şi mai nou şi în statele europene, se fac petreceri si baluri. Îndrăgostiţii îşi fac cadouri.
 



Chocolate Ganache Tartlets




Chocolate Ganache Tartlets

    Ingrediente: pentru 8 portii

Ingrediente pentru blat :
      ulei vegetal

1    cana faina

¼    cana pudra cacao

⅛    lingurita desare

1     pachet de unt fara sare

¼    cana de zahar

½    lingurita esenta vanilie


Ingrediente umplutura:

300 g ciocolata amaruie, data pe razatoare

1     cana smantana

½    cana lapte integral

1     ou, batut spuma

Ingrediente pentru Inimioare:

3     albusuri de ou

¼    lingurita de sare

¼   lingurita crema tartar sau 3/4 lingurita zeama lamaie

1     cana zahar granulat

2     lingurite esenta de vanilie

    coloranti alimentari

Mod de preparare:
Tarte:
Intr-un castron amestecati faina, cacao si sare.
Mixati untul cu un mixer la viteza medie, aproximativ 2 minute.
Adaugati zaharul si mixati inca 2 minute.
Reduceti viteza mixerului la minim si adaugati vanilia si amestecul cu faina. Mixati inca 1 - 2 minute pana se formeaza alauatul.
Turnati aluatul pe o folie de plastic si formati un rulou pe care il dati la rece pentru 30 - 40 de minute.
Taiati ruloul in felii de 5 - 6 mm grosime. Asezati feliile pe o suprafata tapetata cu faina si incepeti sa faceti tartele, presand dinspre interiorul  spre exteriorul formelor pentru tarte. Cu un cutit indepartati surplusul de aluat.
Puneti formele de tarte la frigider pentru 1 ora.
Porniti cuptorul aragazului si incalziti la temeperatura medie. Puneti formele de tarte in cuptor si coaceti pentru aproximativ 25 de minute. Dupa coacere lasati tartele sa se raceasca complet.
Umplutura:
Puneti ciocolata intr-un vas si turnati peste ea smantana si laptele care au fost incalzite impreuna pana aproape de fierbere. Lasati sa se odihneasca cam 2 minute. Amestecati usor pentru omogenizare.
Dupa inca 10 minute de asteptare adaugati un ou si amestecati din nou.
Puneti tartele pe tava de copt si turnati umplutura. Tineti la cuptor cam 25 de minute. Lasati tartele sa se raceasca complet inainte de a le soate din forme. Decorati cu inimoarele Merengue.
Inimioare Merengue:
Intr-un vas termorezistent in bain-marin, pentru mixer,  puneti albusurile de ou, zaharul si crema tartar9 sau zeama da lamaie). Mixati cam 2 minute, pana se topeste zaharul. Puneti amestecul in mixer si mixati aproximativ 6 - 7 minute pana incepe sa se intareasca amestecul.
Impartiti amestecul in cate culori alimentare aveti. Adaugati colorantii.
Puneti hartie de copt pe o tava pentru cuptor.
Ungeti hartia cu putin ulei sau unt topit.
Cu ajutorul unui sprit formati mici inimioare pe care le coaceti 2 ore.
Lasati sa se raceasca complet, in cuptor, cateva ore sau peste noapte.
Decorati tartele cu inimioarele colorate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.