miercuri, 30 septembrie 2009

Cartofi Cu Smantana La Cuptor

Timp de preparare:

1 ora (complexitate redusa)

       
Ingrediente:
      -         6 – 8 cartofi mari  

-         o cescuta de ulei

-         o cana de smantana (250ml)

-         o legatura de marar

-         o legatura de patrunjel

-         sare si piper dupa gust

-         cativa catei de usturoi

-         cateva frunzulite de patrunjel pentru decor

Mod de preparare:

Se curata si se feliaza cartofii. Intr-un bol se amesteca uleiul cu sare si piper. Se toarna intr-un vas mai inalt in care se vor pune cartofii. Se aseaza cartofii feliati in straturi. Se toarna apa cat sa acopere putin cartofii. Se pun la fiert la foc mic. Intr-un bol se amesteca smantana, cu ustoriul zdrobit, cu mararul si patrunjelul tocat foarte marunt. Dupa aproximativ 20 de minute se toarna amestecul peste cartofi. Vasul se acopera cu folie de aluminiu. Se da la cuptor, la foc potrivit. Se verifica dupa aproximativ 30 de minute, cu o furculita daca s-au fiert cartofii de deasupra. Se scoate folia si se mai dau la cuptor pentru cateva minute, sa se rumeneasca putin. Se consuma NUMAI calzi, de sine statatori sau ca garnitura la fripturi de porc sau pui. Se decoreaza cu frunze de patrunjel.



Potatoes In Cream - Gratin Dauphinois on Foodista

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.