miercuri, 28 aprilie 2010

Pui Vanatoresc


Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente: pentru 4 portii
- 1 lingura ulei
- 4 piepti de pui
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru macinat proaspat
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa, taiata julien
- 300 g de ciuperci, taiate felii
- 2 catei de usturoi tocat marunt
- 1 1/2 lingurite de faina
- 6 linguri de vermut sau vin alb de calitate
- 2/3 cana bulion
- 1 cana rosii tocate maruntsi scurse de suc
- 1/4 lingurita de cimbru uscat
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat marunt

Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie mai mare. Condimentati cu sare si piper (cate 1/4 lingurite din fiecare) pieptul de pui si puneti-l in tigaie. Lasati sa se rumeneasca bine, aproximativ 8 - 10 minute. Scoateti pieptul de pui din tigaie. Scurgeti lichidul din tigaie si il pastrati pentru mai tarziu. Lasati cam 1 lingura de lichid in tigaie. Adaugati untul. Adaugati ceapa si rumeniti-o cam 5 minute la foc mic. Adaugati ciupercile, usturoiul si1/4 lingurita de sare. Amestecati din cand in cand, cam 5 minute, pana se rumenesc un pic ingredientele. Adaugati faina si lastai sa fiarba cam 1/2 minut. Turnati vermutul si mai dati in cateva clocote. Adaugati si restul ingredientelor, pieptul de pui si lichidul pe care l-ati pus deoparte mai devreme. Fierbeti la foc mic cam 10 minute, in tigaia acoperita, pana este gata pieptul de pui. Adaugati patrunjelul si 1/4 lingurita de piper.



3 comentarii:

  1. Vai dar trebuie sa fie delicios !Pacat ca nu ai pus si o poza....
    Cu siguranta am sa testez reteta, cat de curand !
    PS....multumesc din suflet pentru tot ce ai facut !

    RăspundețiȘtergere
  2. Se vede ca ai suferit ca nu ai avut computer.
    Acum ne uimesti cu retete deosebite!
    Foarte gustos pare sa fie puiul vanatoresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna tare tentant reteta,cred ca trebuie incercata.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.