duminică, 25 aprilie 2010

Pizza Trattoria

Timp de preparare: 50 de minute (fara timpi de asteptare)
Ingrediente: pentru 2 - 3 blaturi subtiri sau 2 blaturi mai groase (aproximativ 30 cm diametru) sau o tava tip cuptor aragaz
Blat
- 350 g faina (cat mai buna)
- 1/2 lingurita de sare
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de drojdie uscata
- 250 ml apa
- 1 lingurita de zahar
Compozitie (sunca, ciuperci, masline, porumb, ardei gras, bacon, salam, mozzarela
- cateva felii de sunca
- cateva felii de bacon
- cateva felii de salam
- 2 - 3 ciuperci, taiate julien
- 1 ardei gras rosu, taiat julien
- 2 rosii taiate felii

- 10 - 12 masline, fara samburi, taiate marunt
- 1/2 cana parmezan/cascaval dat pe razatoarea cu dinti mici
- 1/2 cana mozzarela

- cateva frunze de menta proaspata, taiate marunt
- ulei de masline pentru ungerea blatului
- 3 - 4 linguri de sos de rosii sau ketchup
NOTA : Cantitatile nu sunt stricte. Puteti varia cantitatile functie de preferintele dvs.
Mod de preparare:
Se dizolva zaharul in apa. Se adauga drojdia si se amesteca bine. Se lasa sa se linisteasca. Intr-un vas mai mare puneti faina si adaugati amestecul de mai sus putin cate putin. Se framanta aluatul cu mana 5 minute. Se acopera vasul cu folie si se da la rece in frigider. Aluatul isi va creste volumul de 2 -3 ori. Pentru 2 blaturi mai pufoase, aluatul se imparte in doua. Din fiecare parte de aluat se intinde cate o foaie de aproximativ 30 de cm. Ungeti mainile cu ulei inainte de prepararea aluatului. Dupa ce ati pus aluatul in tava unsa si pudrata cu faina, lasati-l sa creasca cateva minute. Ungeti aluatul cu putin ulei de masline. Ungeti apoi blatul cu sos de rosii. Adaugati celelalte ingrediente pe rand. Coaceti la cuptorul preincalzit.

Un comentariu:

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.