miercuri, 30 septembrie 2009

Tort Rapid Cu Crema Tiramisu






Timp de preparare:45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:

-Blat de tort din comert

-2 plicuri crema tiramisu

-2 plicuri crema pentru frisca

-2 cani de lapte 

-2 lingurite de cafea solubila

-4 linguri de zahar

-3 – 4 pachetele de zahar vanilat

-50 ml de vermut alb 

-1 caseta de ciocolata menaj


Mod de preparare:

Se prepara un sirop de zahar cu o cana de apa in care se adauga si zaharul vanilat. Se fierbe bine si se lasa sa se raceasca. Se bat cu mixerul crema de tiramisu si cu cele 2 lingurite de cafea cu o cana de lapte, pe viteza mare. Se da la rece. Se bat cu mixerul crema de frisca cu o cana de lapte, pe viteza mare. Se da la rece. In siropul racit se toarna vermutul si se amesteca bine.

Se insiropeaza blatul de tort. Dupa cateva minute se poate incepe montajul tortului.

Montaj:

Crema tiramisu se pune intre blaturi cu ajutorul unui cutit lat. 

Tortul se decoreaza in exterior cu frisca, dupa indemanarea fiecaruia. Deasupra se pune ciocolata rasa cu ajutorul unei site cu ochiuri mai mari. Se da la rece pentru 2 – 3 ore.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.