miercuri, 30 septembrie 2009

Salata de fructe 01





             
Timp de preparare:1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:- 1 pepene galben- 3 nectarine- 1 ciorchine mic de struguri albi- 2 portocale- 1 grapefruit- 4 kiwi- 3 banane- 1 lamaie mare- 2 casete ciocolata menaj- coaja de la o lamaie rasa- 50 grame alune prajite si date prin masina( sau blender)- 100 g piscoturi sau biscuiti- 200 ml lapte rece- 1 plic de frisca- 6 plicuri de zahar vanilat- 50 ml de vermut alb ( tip CINZANO), in cazul in care nu aveti copii invitati.


Mod de preparare:Toate fructele se vor spala bine sub jet de apa rece si se vor pune la scurs intr-o sita.Folositi ustensile de inox si sticla pentru ca fructele sa nu oxideze.Pepenele se taie in 2, pe dimensiunea mai mica, se curata de coaja. Se taie felii, cate aveti nevoie pentru "montaj" in pahare de sampanie, restul se taie in cubulete si se pun intr-un castron.Kiwi se curata de coaja si se feliaza subtire.Nectarinele se taie in doua, se scot samburii. Una se taie felii, celelalte cubulete.Boabele de strugure se spala in jet de apa rece, se lasa sa se scurga.Bananele se curata de coaja si se taie felii potrivite.Lamaia se rade de coaja pe razatoarea mica.Toate fructele se pun intr-un castron si stropesc cu sucul de lamaie.Separat se prepara un suc din: zeama de la o portocala, zeama de grapefruit, 3 plicuri de zahar vanilat si vermut alb. Se toarna peste fructele din castron. Se amesteca cu o lingura de inox, usor, sa nu se zdrobeasca fructele.


Toping:
Se bate praful de frisca, cu 3 plicuri de zahar vanilat si cu laptele cu un mixer, aproximativ 5-6 minute. Se da la rece pentru 30 - 40 de minute.Se rad casetele de ciocolata pe razatoarea mica.
Montaj:

Pentru pahare de sampanie, cu gura larga:Se pune o lingura sau doua din amestecul de suc din castron. Se asaza o felie de pepene, cateva felii de kiwi, cateva felii de nectarine, intre ele boabe de strugure. Se adauga stafide si cate o lingurita de ciocolata rasa. Se dau la rece cateva minute. Se scot paharele si se adauga frisca folosind o punga pentru decor sau pur si simplu o furculita. Se adauga o lingurita de alune rase si una de ciocolata. Se decoreaza cu o felie de portocala pe marginea paharului. Deasupra se poate pune un piscot sau un biscuit. Se da la rece.Pentru castron:Peste fructele amestecate se adauga alunele, stafidele si un strat de ciocolata rasa. Se adauga frisca cu o lingura si se intinde uniform. Deasupra se pune restul de ciocolata amestecata cu coaja de lamaie.Deasupra se pot adauga cateva piscoturi sau biscuiti.Se da la rece.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Nemaipomenit de bine arata, Adiane ! Felicitari pentru manutele alea doua....

    RăspundețiȘtergere

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.