Timp de preparare: 1 ora 30 minute
Ingrediente: pentru 20 - 25 de clatite
- 1 kg faina
- 8 oua
- 1,2 l de lapte
- 4 plicuri praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 12 linguri zahar tos
- 6 lingurite unt
Mod de preparare:
Intr-un castron punem ouale, laptele, zaharul tos, sarea, untul si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-un alt castron amestecam praful de copt si faina. Adaugam faina, putin cate cate putin peste compozitia obtinuta mai devreme. Mixam foarte bine sa nu apara cocoloase. Lasam compozitia sa se odihneasca 10 - 15 minute.
Luam o tigaie - preferabil de teflon, si o punem pe foc mic sa se incinga. Cu un polonic luam din compozitie si turnam in mijlocul tigaii. Compozitia va lua imediat forma tigaii. Prajim clatita pana apar deasupra mici basicute. Cu o spatula o intoarcem pe partea cealalta. Clatitele se prajesc foate repede, asa ca aveti grija sa nu le ardeti. Din cantitaile de mai sus se obtin 20 - 25 de clatite.
Se pot servi cu dulceata, frisca, siropuri concentrate de fructe, miere, creme gen Nutella.
Arata tare apetisant...
RăspundețiȘtergere