sâmbătă, 5 iunie 2010

Cuiburi de spaghete cu carniciori si friptura de porc

Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: pentru 6 - 8 portii
- 450 g de spaghete
- 6 - 8 linguri de ulei
- 2 morcovi, curatati si dati pe razatoarea cu dinti mari
- 2 - 3 cepe , taiate julien
- 1 cubulet de telina, data pe razatoarea cu dinti mici
- 1/4 cana patrunjel tocat
- 1/4 cana marar tocat
- cateva frunze de tarhon sau 1/2 lingurita tarhon uscat
- cateva frunze de menta sau 1/2 lingurita menta uscata
- 6 - 8 carnaciori proaspeti
- 800 - 1000 g carne de porc
- 2 - 3 linguri de bulion
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Sosul
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins. Adaugati ceapa. Lasati sa se rumeneasca putin. Adaugati o cana de apa. Puneti patrunjelul, mararul, morcovii, telina. Fierbeti cu capac, 15 - 20 de minute. Mai adaugati apa daca este nevoie. Adaugati 2 linguri de bulion si mai dati in cateva clocote.
Friptura si carnaciorii
Spalati si portionati carnea. Puneti intr-o tava 1 -2 linguri de ulei. Asezati carnea si deasupra asezati carnaciorii, portionati si intepati cu o furculita ca sa nu crape in timpul prepararii. Adaugati 1 - 2 cani de apa, cat sa acopere carnea. Puneti sare si piper dupa gust, tarhonul si menta. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit, pentru 40 - 50 minute. Dupa 20 - 30 minute adaugati o lingura de bulion si eventual putina apa, daca este nevoie.
Cuiburile de paste
Fierbeti pastele al dente. Scurgeti-le de apa intr-o sita. Taiati 6 - 8 bucati de folie de aluminiu. In fiecare bucata de folie puneti din pastele fierte si scurse de apa. Puneti deasupra sosul preparat mai devreme. Puneti o cana de apa in tava in care asezati cuiburile de paste. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 25 - 30 de minute.
Se servesc cu felii de rosii si lamaie.

2 comentarii:

  1. Arata apetisant, inca nu am gatit spaghetti in folie de aluminiu, e ceva nou pentru mine :) posibil voi incerca si eu !
    O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta interesanta,mai ales ca arata si tare bine.
    Felicitari.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.