sâmbătă, 5 iunie 2010

Satay gai - Pui thailandez

Satay este un preparat original din Indonezia - Malaezia. Pentru preparare se poate folosi si carne de vitel sau de porc.
Timp de preparare: 1 ora, inclusive sosurile
Ingrediente:
- 1 lingurinta seminte coriandru
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita usturoi tocat marunt
- 1 lingura ghimbir proaspat macinat
- 1 kg piept de pui, dezosat si fara pielite, taiat in bucati mici
- 2 linguri sos de peste
- 1 lingura
- 1 varf de cutit de curcuma/ pentru culoare
- 8 linguri lapte de nuca de cocos
- 3 linguri de zahar
Metoda de preparare:
Pieptul de pui se bate cu un satar (lama pe latime) sau cu un ciocan de snitele (cupartea neteda a ciocanului).
Semintele de corinadru si de chimen se prajesc putin, apoi se zdrobesc intr-un mojar. Toate ingredientele se amesteca pentru a obtine o marinata in care se pune pieptul de pui, pentru 10 - 12 ore.
Bucatile de piept de pui, dupa 10 - 12 ore, se pun pe frigarui, lasand intervale intre bucatile de carne, ca sa nu se lipeasca in timpul prepararii.
Frigaruile se pun la gratar si se ung din cand in cand cu restul de marinata. Frigaruile sunt gata in 5 - 10 minute, functie de temperatura gratarului.
Se servesc insotite de 2 boluri cu urmatoarele sosuri. 
Sos 1 - Nam jin satay - Sos de arahide
- 120 g de arahide (nesarate)
- 3 - 4 catei de usturoi, taiati marunt
- 30 g de ceapa taiata marunt
- 1 - 2 linguri de pasta de curry
- 1 lingurita sos de peste
- 8 linguri de lapte de nuca de cocos
- 4 - 6 lingurite de suc de lime (functie de gust)
- 2 - 3 lingurite de zahar
Arahidele se piseaza intr-un mojar. Se adauga restul ingredientelor, in afara de sucul de lime. Se amesteca bine. Daca este prea gros se poate subtia cu putina supa de pui. Se adauga sucul de lime, cantitatea functie de gustul dvs.

Sos 2 - A jad - Sos de castraveti


- 4 linguri de otet
- 1 lingurita de zahar
- 2 - 3 linguri de castravete, dat pe razatoarea cu dinti mici
- 2 cepe rosii, taiate julien
- 3 - 4 ardei iuti rosii, taiati marunt
Se amesteca toate ingredientele si se da la rece 10 - 12 ore inainte de consum.
Satay gai - Pui thailandez on Foodista

3 comentarii:

  1. Sa inteleg ca ai PC?
    Ar fi bine sa termini reteta de scris, ca m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant !!!
    Dar sos de peste n-am...cu ce sa-l inlocuiesc ?
    Castravetii din al doilea sos sunt cruzi sau murati ?

    RăspundețiȘtergere

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.