luni, 8 februarie 2010

Friptura Innabusita In Sos De Patrunjel

Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
Ingrediente: pentru 6 - 8 portii
Pentru friptura
- 800 - 1000 g de carne porc
- sare, condimente pentru carne la gratar
Pentru sos:
- 1 legatura mare de patrunjel
- 3 - 4 catei de usturoi, taiati feliute
- 2 - 3 linguri ulei de masline
- 1 pastarnac, taiat foarte marunt
- 2 linguri bulion
- 50 g de stafide
Pentru decor: lamaie, cateva fire de patrunjel.
Mod de preparare:
Friptura:
Carnea se spala bine, se portioneaza si se pune intr-o tava pentru cuptor. Se pune o lingura de ulei. Se adauga 250 ml de apa.Se adauga sare dupa gust si o boare de condimente pentru gratar. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit, la foc iute. Aceste condimente - ma refer la cele din comert, contin si sare, deci atentie cata sare puneti. Personal folosesc un amestec de condimente preparat in casa, dar in care nu pun sare. Se verifica daca este carnea patrunsa si se mai completeteaza cu apa CALDA, daca este nevoie. Timp de preparare 50 - 60 de minute.
Sosul:
Puneti uleiul intr-o tigaie larga. Adaugati usturoiul si lasati sa se rumeneasca putin. Indepartati usturoiul cu o spumiera. Adaugati si celelalte ingrediente, in afara de stafide. Adaugati 250 ml apa si lasti sa fiarba, la foc mic, fara capac. Amestecati sa nu se prinda. Cand a scazut adaugati stafidele. Lasati sa mai fiarba cateva minute.
Se serveste cu spaghete sau cartofi natur peste care s-a turnat sosul, alaturi de o salata de cruditati. Stropiti cu suc de lamaie.

Un comentariu:

  1. Nu prea ai timp şi pentru blogul tău!
    Doar putem să presupunem cum ai făcut friptura asta.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.