miercuri, 21 octombrie 2009

Ciocanele la Tava

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 
- 10 – 12 ciocanele
- o ceasca de ulei
- 3 – 4 rosii
- marar
- patrunjel
- oregano
- piper
cimbru sau condimente pentru pui, gata preparat (gasiti in hypermarketuri, la borcanele).

Mod de preparare:

Se spala carnea de pui sub jet de apa se scurge si se sterge cu un servet curat.
Se cresteaza fiecare ciocanel in 2 – 3 locuri, nu foarte adanc. Tava se tapeteaza cu putin ulei si se aseaza carnea de pui. Se adauga o cana de apa. Intr-un castronel se pun uleiul, piperul si celelalte condimente, precum si mararul si patrunjelul tocate foarte marunt.Cu acest sos se acopera carnea de pui. Rosiile se oparesc si se curata de coaja. Se toaca marunt. Tava se pune la cuptor, la foc iute, dupa ce a fost acoperita cu o folie de aluminiu. Dupa 15 – 20 de minute se adauga rosiile acoperind cat mai bine carnea, in zonele in care a fost crestata. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se verifica o singura data si se mai completeaza cu putina apa, daca este cazul. Se serveste cu piure de cartofi sau cartofi prajiti. Se poate consuma si rece. Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.