Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente: pentru 6 portii
Ingrediente: pentru 6 portii
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 ardei grasi, rosii, taiati julien
- 2 ardei grasi, verzi, taiati julien
- 2 ardei grasi, verzi, taiati julien
- 2 ardei grasi, galbeni, taiati julien
- 3 cepe taiate julien
- 1 ceapa rosie taiata julien
- 8 - 10 catei de usturoi taiati marunt
- 1/4 cana de vin alb de calitate
- 1/4 cana de vin alb de calitate
- 1 lingurita de zahar
- 15 - 20 masline curatate de samburi si taiate marunt
- sare si piper dupa gust
- 1 pachet de paste, preparate conform instructiunilor de pe pachet, si scurse de apa
- 1 pachet de paste, preparate conform instructiunilor de pe pachet, si scurse de apa
- catave linguri de parmezan dat pe razatoarea cu dinti mici
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie. adaugati ardeii, ceapa si usturoiul. Lasati-le sa se rumeneasca 4 - 5 minute. amestecati sa nu se prinda de tigaie. Adaugati vinul si mai fierbeti in tigaia acoperita inca 5 - 6 minute. Adaugati zaharul si fiebeti fara capac inca 20 de minute pana capata compozitia o culoare usor maronie, cu grija insa, sa nu arda. Adaugati si maslinele, sarea si piperul. Turnati sosul peste paste, amestecati bine. Se servesc calde cu branza parmezan deasupra.
Foarte buna reteta, imi plac pastele. Frumos blogul, felicitari, nu am trecut de multisor pe aici.
RăspundețiȘtergere