marți, 16 martie 2010

Crema de vanilie

Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente: pentru 6 - 8 portii
- 8 oua, numai galbenusurile
- 1 l de lapte
- 400 ml apa
- 10 - 12 linguri de zahar
- un baton de vanilie
- optional, inghetata de ciocolata sau bucati de ciocolata
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert cu batonul de vanilie. Cand fierbe laptele, se scoate batonul de vanilie, se adauga galbenusurile batute cu mixerul, impreuna cu apa. Se continua fierberea pana se ingroasa compozitia. Se adauga si zaharul si se mai da in cateva clocote. Se toarna in cupe de inghetata sau in cupe de sampanie.
Se da la rece.
Inainte de consum se poate decora cu cate o lingurita de inghetata de ciocolata sau cu bucati de ciocolata.

Un comentariu:

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.