Ingrediente:
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 2 lingurite scortisoara pulbere
- 6 - 8 oua, functie de marime
- 1 praf de copt
- 50 g alune, zdrobite sau date prin masina
- 1 cescuta de ulei
- 10 lingurite de cafea instant granulata
- 100 g de stafide
Mod de preparare:
Zaharul impreuna cu oualele, scortisoara si cafeaua instant se bat cu mixerul pana la omogenizare completa. Se adauga uleiul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, dupa ce au fost date prin sita pentru aerarea fainei.
Se mixeaza 4 - 5 minute. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Se adauga stafidele si alunele si se da la cuptorul preincalzit la foc iute aproximativ 15 minute. Se mai lasa apoi in cuptor inca 20 - 30 de minute la foc potrivit.
Se verifica din cand in cand cu o scobitoare daca aluatul este copt.
Se scoate din cuptor cand scobitoarea este curata, fara urme de aluat, si se lasa sa se raceasca putin, apoi se pudreaza cu zahar pudra in cazul in care va place ca prajitura sa fie mai dulce.
Compozitia se preteaza si la cup-cakes, in cazul in care aveti tava pentru asa ceva. Puneti cate o lingura din compozitie in fiecare alveola, adaugati stafidele, mai puneti o lingura de compozitie si deasupra adaugati alunele. Compozitia este suficienta pentru doua tavi de cup-cakes.
Waw Adi ce buna trebuie sa fie !!!
RăspundețiȘtergereSi e asa de simplu de facut....
Cred ca am sa-ti fur reteta dar in loc de alune am sa pun nuca ( nu gasesc alune nesarate)
Nu ai mai facut ceva bun ? Ca mie-mi plac mult retetele tale....
RăspundețiȘtergereCa de altfel si fetelor tale.
Si eu vreau retete mai multe de la tine!
RăspundețiȘtergereAm reusit in sfarsit sa le dau de cap la comentarii.
Daca tot pot sa scriu vreau sa am unde! Hahahaha