Ingrediente: pentru 2 - 3 blaturi subtiri sau 2 blaturi mai groase (aproximativ 30 cm diametru) sau o tava tip cuptor aragaz
Blat
- 350 g faina (cat mai buna)
- 1/2 lingurita de sare
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de drojdie uscata
- 250 ml apa
- 1 lingurita de zahar
Compozitie
- 3 oua fierte, taiate felii
- 1 ardei gras verde, taiat julien
- 1 ardei gras rosu, taiat julien
- 2 rosii taiate felii
- 1 ceapa rosie, taiata julien
- 1 ceapa rosie, taiata julien
- 10 - 12 masline, fara samburi, taiate marunt
- 1 cana parmezan/cascaval dat pe razatoarea cu dinti mici
- 200 g de carne porc sau vitel, preparata la tigaie si feliata julien
- cateva frunze de menta proaspata, taiate marunt
- ulei de masline pentru ungerea blatului
- 3 - 4 linguri de sos de rosii sau ketchup
NOTA : Cantitatile nu sunt stricte. Puteti varia cantitatile functie de preferintele dvs.
Mod de preparare:
Se dizolva zaharul in apa. Se adauga drojdia si se amesteca bine. Se lasa sa se linisteasca. Intr-un vas mai mare puneti faina si adaugati amestecul de mai sus putin cate putin. Se framanta aluatul cu mana 5 minute. Se acopera vasul cu folie si se da la rece in frigider. Aluatul isi va creste volumul de 2 -3 ori. Pentru 2 blaturi mai pufoase, aluatul se imparte in doua. Din fiecare parte de aluat se intinde cate o foaie de aproximativ 30 de cm. Ungeti mainile cu ulei inainte de prepararea aluatului. Dupa ce ati pus aluatul in tava unsa si pudrata cu faina, lasati-l sa creasca cateva minute. Ungeti aluatul cu putin ulei de masline. Ungeti apoi blatul cu sos de rosii. Adaugati celelalte ingrediente pe rand. Feliile de ou si de rosii se vor pune ultimele ca sa ramana vizibile dupa coacerea pizzei. Coaceti la cuptorul preincalzit.
- 200 g de carne porc sau vitel, preparata la tigaie si feliata julien
- cateva frunze de menta proaspata, taiate marunt
- ulei de masline pentru ungerea blatului
- 3 - 4 linguri de sos de rosii sau ketchup
NOTA : Cantitatile nu sunt stricte. Puteti varia cantitatile functie de preferintele dvs.
Mod de preparare:
Se dizolva zaharul in apa. Se adauga drojdia si se amesteca bine. Se lasa sa se linisteasca. Intr-un vas mai mare puneti faina si adaugati amestecul de mai sus putin cate putin. Se framanta aluatul cu mana 5 minute. Se acopera vasul cu folie si se da la rece in frigider. Aluatul isi va creste volumul de 2 -3 ori. Pentru 2 blaturi mai pufoase, aluatul se imparte in doua. Din fiecare parte de aluat se intinde cate o foaie de aproximativ 30 de cm. Ungeti mainile cu ulei inainte de prepararea aluatului. Dupa ce ati pus aluatul in tava unsa si pudrata cu faina, lasati-l sa creasca cateva minute. Ungeti aluatul cu putin ulei de masline. Ungeti apoi blatul cu sos de rosii. Adaugati celelalte ingrediente pe rand. Feliile de ou si de rosii se vor pune ultimele ca sa ramana vizibile dupa coacerea pizzei. Coaceti la cuptorul preincalzit.
Nici la asta n-ai reteta?
RăspundețiȘtergere