Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute
Ingrediente: pentru 6 - 8 portii
- 800 - 1000 g carne de vitel, taiata cubulete
- ardei gras, rosu, taiat julien
- 1 pastarnac, taiat julien
- 1 carota, data pe razatoarea cu dinti mici
- 2 - 3 cepe micute, taiate julien
- sare
- piper alb proaspat macinat
- 2 - 3 linguri de smantana
- marar, taiat marunt
- patrunjel, taiat marunt
- 1 lingurita de boia
- 2 - 3 rosii pentru decor
- patrunjel pentru decor
- 4 - 5 rosii, oparite, curatate de pielite si date prin sita
- cateva boabe de piper
- catev frunze de menta, de preferat proaspete
- 2 rosii, taiate felii, pentru decor
Mod de preparare:
Carnea se spala, se curata de pielite si se taie cubulete. Se pune la fiert, si se schimba apa de 2 ori minim - pana nu se mai aduna spuma deasupra in timpul fierberii. Se adauga cateva boabe de piper. Cand este aproape gata, se adauga frunzele de menta si se mai da in 3 - 4 clocote. Se scoate carnea si se pune intr-o tava. Timp de fierbere: aproximativ 50 de minute.
Intr-un vas se pune uleiul. Cand este fierbinte, se pune ceapa, se rumeneste putin. Se adauga 250 ml de apa si se pun si celelalte ingrediente: pastarnacul, rosiile, mararul, patrunjelul, morcovul. Se pune la fiert si se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Se lasa sa fiarba la foc mic sa se ingroase. La sfarsit se adauga smantana si boiaua. Se mai da sosul in 2 - 3 clocote. Se toarna sosul peste carnea din tava si se pune la cuptor pentru 25 - 30 de minute, acoperind tava cu folie de aluminiu.
Se serveste cu spaghete (fierte in prealabil) stropite cu unt topit. Se decoreaza cu feliute de rosii si frunzulite de patrunjel. Alaturi e foarte bun un pahar de vin rosu - ceva gen Cabernet, la temperatura camerei.
buna tata :) am nevoie de ajutorul tau , pentru detalii scriemi te rog la naskwik@gmail.com
RăspundețiȘtergereMmmmm, ce pofta mi-ai facut! Grozava reteta!
RăspundețiȘtergereBuna Adi, azi te-am vizitat, imi place blogul, e minunat, felicitari! Cand ai timp, te asteapta un premiu pe blogul meu.
RăspundețiȘtergere