duminică, 21 februarie 2010

Friptura De Porc Cu Paste Si Sos Chilli

Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
Ingrediente: pentru 6 portii
Pentru friptura:
800 g carne de porc (pulpa sau ceafa)
sare, piper, mix condimente pentru preparate la gratar
Pentru paste:
300 g spaghete subtiri
100 g  unt
Pentru sos:
2 cepe medii ca dimensiune, taiate julien
3 - 4 catei de usturoi, taiati julien
marar, cateva frunzulite, tocate marunt
patrunjel, cateva frunzulite, tocate marunt
1 pastarnac, taiat julien
2 - 3 ardei iuti rosii, fara seminte si tocati marunt
1 lingurita de boia dulce
2 - 3 linguri de bulion
2 - 3 linguri ulei de masline
Decor:
cateva frunzulite de patrunjel
6 feliute de lamaie
Mod de preparare:
Friptura:
Carnea se spala, se portioneaza. Se unge cu putin ulei si apoi se condimenteaza. Fiecare portie se infasoara individual in folie de aluminiu. Se asaza intr-o tava, in care puneti o cana de apa. Se pune tava la cuptorul preincalzit, la foc iute. Daca este nevoie se mai completeaza cu apa. Timp de preparare aproximativ 40 - 50 de minute, si functie de cuptorul dvs.
Pastele:
Se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Se spala in jet de apa rece cand sunt fierte. Se pun la scurs intr-o sita. Inainte de consum, pastele se asaza intr-un castron de portelan, se adauga untul si se pun in cuptorul cu microunde, la putere maxima, aproximativ 3 minute, pentru un cuptor cu puterea de 1500 W.
Sosul:
Intr-un vas puneti uleiul. Lasati sa se incalzeasca si adaugati usturoiul. Lasati sa se rumeneasca putin dupa care il scoateti cu o spumiera. Adaugati ceapa. Amestecati incontinuu sa nu se prinda de vas, pana se rumeneste putin. Adaugati si celelalte ingrediente mai putin mararul si patrunjelul. Puneti peste ele aproximativ 1/2 litri apa si lasati sa fiarba la foc moale.  Amestecati din cand in cand. Cand sosul s-a ingrosat putin, adaugati mararul si patrunjelul. Lasati sa mai fiarba 3 - 4 minute.
Montaj:
Asezati portia de carne pe farfurie, dupa ce ati indepartat folia de aluminiu.  Puneti alaturi pastele, iar langa ele sau deasupra puneti 2 - 3 linguri de sos. Decorati cu frunzulite de patrunjel si 1 feliuta de lamaie.

Un comentariu:

  1. Adrian, carnea cum o pregatesti? la cuptor?
    Cred ca n-ai avut rabdare sa scrii si modul de preparare!
    Ingredientele sunt ok!

    RăspundețiȘtergere

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.