Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente:pentru 4 portii
- 1 piept de pui, mai mare, dezosat si fara pielite
- 2 mere, taiate feliute foarte subtiri
- 1 telina, data pe razatoare
- cateva prune, taiate feliute
- 1 cana maioneza, de preferat preparata in casa
- sare, piper sau condimente pentru carne de pui gata preparat (gasiti in hypermarket)
- ulei pentru prajit sau unt daca preferati
- cateva fire de patrunjel
- cateva feliute de lamaie
- optional: 1 ardei rosu si 1 ardei galben, trasi cateva minute in unt sau facuti pe gratar si apoi taiati inele (curatati de pielita)
Mod de preparare:
Pieptul se taie pe lungime in bucati late de 4 - 5 centimetri. Se pun intr-un vas, fara capac, cu ulei sau unt incins si se rumenesc pana capata o culoare auriu-maronie, amestecand usor sa nu se prinda. Se scot si se pun pe un servet absorbant.
Pieptul de pui se poate pregati si la gratar.
Se taie apoi fasiile de piept in bucati de 3 - 4 centimetri sau se rup cu mana, daca nu este prea fierbinte. Se pun intr-un castron unde se adauga si celelalte ingrediente. Se amesteca usor cu o spatula de lemn. Se condimenteaza dupa gust.
Se aseaza pe un platou pe frunze de salata, alaturi de cartofi copti in coaja sau de cartofi pai, prajiti. Se decoreaza cu cateva fire de patrunjel, feliute de lamaie si inelele de ardei.
O reteta foarte gustoasa desigur si foarte aspectoasa.
RăspundețiȘtergeretest
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie delicioasa salata asta ! Adi..prunele cum sunt ? Proaspete sau uscate ?Sidy
RăspundețiȘtergereIeri am descoperit cum să pun comentariu la Maria Elena, sper să meargă şi la tine!
RăspundețiȘtergereÎmi place salata asta, fac şi eu ceva asemănător!
De data asat am pus prune proaspete, doar vreo 4 bucati, din cele mari, cum sunt prin Ardeal, parca ringlote se numesc, daca imi aduc bine aminte, sunt mai dulci un pic. Se poate si cu prune uscate, daca sunt merele zemoase, legea compensarii.Multumesc de aprecieri
RăspundețiȘtergere