Pahare Cocteiluri
Pahar “Highball”
Pahar cilindric, inalt.
Capacitate: aprox. 12 uncii
Pahar Cocktail
Cunoscut ca pahar martini. Forma paharului impiedica separarea ingredientelor, iar piciorul face ca bautura sa nu se incalzeasca in timpul consumarii.
Capacitate: 4 - 6 uncii
Pahar “Old Fashioned”
Pahar cilindric scurt.
Capacitate: 4 - 8 uncii
Pahar “Collins”
Denumit dupa bautura “Tom Collins”,acest pahar este subtire si inalt, in varianta transparent sau mat.
Capacitate: 10 - 16 uncii.
Pahar “Red Wine”
Pahar cu picior folosit pentru vin rosu.
Capacitate: Aprox. 8 - 10 uncii.
Pahar “Whiskey Sour”
Varianta scurta a paharului de sampanie tip “flaut”.
Capacitate: Aprox. 5 uncii
Pahar de sampanie tip “Flaut”
Pahar inalt cu picior, forma ce permite pastrarea sampaniei in conditii optime.
Capacitate: 7 to 10 uncii
Pahar ”Cordial”
Pahar mic cu picior, pentru lichioruri servite dupa masa.
Capacitate: Aprox. 2 uncii
Ceasca cafea “Irish”
Cu un picior scurt si cu toarta, este folosit la orice bautura fierbinte.
Capacitate: Aprox. 8 to 10 uncii
Pahar Vin Alb
Pahar cu picior inalt. Pastreaza continutul rece mai mult timp.
Capacitate: Aprox. 6 - 8 uncii
Pahar “Brandy”
Pahar cu picior scurt, care se tine intre degetul mijlociu si inelar, permitand incalzirea bauturii de la podul palmei.
Capacitate: 5 to 25 uncii
Pahar “Parfait”
Are diverse forme, asigura topirea lenta a inghetatei din bautura.
Capacitate: Aprox. 12 uncii
Pahar “Shot”
Pahar foarte subtire. Are 2 variante, de capacitate diferite. Varianta mica este folosit ca unitate de masura la prepararea cocteilurilor.
Mic: Capacitate: Aprox. 1 to 2 uncii
Mare:Capacitate: Aprox. 2 to 6 uncii
Ulcior
Vas mare cu maner si cu o gura pentru turnarea bauturii in pahare.
Capacitate: Aprox. 30 to 60 uncii
Halba Bere
Realizat din sticla subtire, relative grea, cu toarta mare.
Capacitate: Aprox. 16 uncii
Bol “Punci”
Vas mare semisferic folosit pentru punci sau cantiatati mari de amestecuri. Folosit la petreceri
Capacitate: Aprox. 1 to 5 gallons
Borcan “Mason”
Vas mare cu toarta si capac pentru pastrarea bauturilor in spatii deschise.
Capacitate: Aprox. 16 uncii
Pahar “Hurricane”
Pahar inalt si elegant folosit la cocteiluri exotice.
Capacitate: Aprox. 15 uncii
Pahar “Sherry”
Pahar mic cu picior pentru aperitive si lichioruri.
Capacitate: Aprox. 2 uncii
Cupa “Margarita”
Pahar ce seamana cu paharul Cocktail, ideal pentru Margarita, avand marginea de sus mai larga, pentru sare. Folosit si la bauturi cu fructe.
Capacitate: Aprox. 12 uncii
Cana Cafea
Cana ceramica cu forma cilindrica pentru bauturi calde.
Capacitate: 12 uncii
Pahar “Pint”
Folosit pentru bere si bauturi asemanatoare.
Capacitate: 1 pint
Pahar Bere “Pilsner”
Folosit pentru bere si bauturi asemanatoare.
Capacitate: 12-20 uncii
Unitati de masura standard (US)
1 dash/splash = 1/32 ounce(uncie)
1 teaspoon (tsp) = 1/8 ounce(uncie)
1 tablespoon (tblsp) = 3/8 ounce(uncie)
1 pony = 1 ounce(uncie)
1 jigger/bar glass = 1 1/2 ounces(uncii)
1 shot = 1 1/2 ounces(uncii)
1 snit = 3 ounces(uncii)
1 wineglass = 4 ounces(uncii)
1 split = 6 ounces(uncii)
1 cup = 8 ounces(uncii)
1 pint (pt) = 16 ounces(uncii)
1 quart (qt) = 32 ounces(uncii)
1 fifth = 25.6 ounces(uncii) (1/5 gallon)
1 gallon (gal) = 128 ounces(uncii)
Conversii
1 fluid ounce(uncie) (oz) = 29.573 mililitri = aprox. 3 centilitri (cl)
1 quart (qt) = 9.4635 decilitri
1 gallon (gal) = 3.7854 litri
1 mililitru (ml) = 1/30 ounce(uncie)
1 centilitru (cl) = 1/3 ounce(uncie)
1 decilitru (dl) = 3 1/2 ounces(uncii)
1 litru (l) = 34 ounces(uncii)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu