marți, 27 octombrie 2009

Lichior De Cafea

Timp de preparare:50 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

Pentru aproximativ 500 ml lichior
-250 ml apa
-100 g cafea macinata
-100 g zahar brun
-250 ml alcool rafinat sau vodca de buna calitate
- baton de vanilie ( 2 - 3 cm)
optional: glicerina (1 lingurita), rom(1 lingura)
Mod de preparare:
Puneti batonul de vanilie in apa si fierbeti 15 minute, acoperind vasul cu un capac. Scoateti batonul de vanilie. Turnati apa fierbinte peste cafeaua macinata, folosind o sita deasa. Turnati cafeaua obtinuta din nou peste cafeaua din sita. Adaugati zaharul, alcoolul rafinat si batonul de vanilie. Turnati amestecul intr-un vas de sticla, puneti capacul. Dupa ce s-a racit pastrati la frigider cateva zile. Verificati dupa cateva zile daca aroma de vanilie este destul de puternica. Filtrati amestecul din vas si puneti intr-un vas curat. Adaugati romul. Optional, puteti adauga glicerina pentru a mari consistenta lichiorului. Se poate consuma imediat.
Se poate folosi vodca in locul alcoolului rafinat, pentru un lichior mai slab.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.